תופעת חדירות האקרים למידע עסקי עשויה להגיע לכל ארגון, מקטן ועד גדול, ולגרום לגניבת נתונים, מכירתם למתחרים, דרישה לתשלום כופר ועוד.
הנזק הרב שעלול להיגרם לעסק הוא, לרוב, תוצאה של טעויות תמימות שמבצעים עובדים בארגון.
אל תגיד: "לא ידעתי" - מהן הטעויות הנפוצות ביותר, וכיצד להימנע מהן על מנת לסכל מתקפות סייבר מזיקות לעסק?
פריצה למחשבי העסק היא מצב לא נעים, בלשון המעטה, וכדי להגן על הארגון מפני חשיפה לוירוסים, תוכנות ריגול וכו', כדאי שתיוודעו ל-5 הטעויות הנפוצות שעובדים לרוב אינם יודעים שהם עושים, והם, למעשה, פותחים דלת לאיומי רשת.
5 טעויות החושפות את העסק שלך למתקפת סייבר:
- פיתיון הנשלח לתיבת המייל של העובד (Pishing) - הנשלח לכאורה מגוף מוכר, כמו paypal, Gmail וכדומה או אפילו בצורת זכייה בהגרלה, כל לחיצה על לינק חושפת מידע רגיש. המלצה: לא לפתוח מיילים כאלה ובוודאי לא ללחוץ על לינקים חשודים.
- תוכנות זדוניות הפורצות סיסמאות - ככל שהסיסמא פשוטה יותר, סיכויי הפריצה עולים. המלצה: ביחרו בסיסמאות המורכבות משילוב של אותיות ומספרים, להחליפן בתדירות גבוהה והכי מומלץ-להטמיע מדיניות סיסמאות במערכות הארגון.
- התקנת תוכנות המהוות איום על אבטחת המידע - כאלה שטיב מקורן לא ברור. המלצה: לאפשר התקנת תוכנות בהתאם לתפקיד וצורך, כדי להגיע למצב של פיקוח מסודר על פעולות העובדים.
- אובדן מכשירים ניידים בעלי גישה לרשתות הארגוניות - הסמארטפונים בעלי פוטנציאל גבוה בכל הקשור לחדירת האקרים ולכן יש לפעול בכל דרך אפשרית. המלצה: הצפנה, התקנת תוכנת מעקב, נעילה מרחוק ופתרונות נוספים.
- טעויות פיזיות של העובד הגורמות לפריצה באבטחת המידע- פעולות כמו חיבור מחשב פרטי או ראוטר למחשב הארגון, ואפילו רישום סיסמאות על פתק. המלצה: הדריכו את העובדים כיצד יש להתנהג בארגון.
כיצד נמנעים מטעויות שכאלה?
כל הסיכונים שמנינו עלולים בקלות להביא לנזקים כלכליים לארגון וכדי לוודא שלך זה לא יקרה אנו ממליצים להדריך את העובדים, כי תשומת לב ומודעות כבר מורידות את הסיכוי לפריצת אבטחה. במקביל רצוי להתקין תוכנות אבטחת מידע מקצועיות שיגנו על המחשבים שלך.
לייעוץ נוסף בנוגע להגנה על המידע העסקי שלכם וחסימת פריצות אבטחה - פנו אלינו