ניצחונו של החוקר הפרטי בעידן ניטור הנתונים
השנה היא שנת 2017. המחשוב מתקדם מאוד וניטור הנתונים הוא כמעט אבסולוטי. מדוע אם כן, חברות ועסקים עדיין שוכרות את שירותיו של משרד חקירות ולא מסתמכות על מחלקת הביטחון או הסייבר הפנימית? התשובות בהמשך
בחודש אוגוסט 2017 חשף אתר "כלכליסט" את הדו"חות הכספיים של חברת תנובה לרבעון הראשון של שנת 2017. הכותרת הייתה מפוצצת בהתאמה וסיפרה על צניחה של 14% ברווח התזרימי של חלב תנובה. החשיפה הכתה גלים והגיעה אל שולחנם של המנהלים הבכירים שהתמלאו בחמה וזעם: איך יתכן שמסמכים כל כך רגישים שהיו חשופים לקבוצה מצומצמת של בכירי החברה הגיעו לידיהם של העיתונאים צמאי הסקופים?
התגובה לא אחרה לבוא. הנהלת תנובה שכרה מיד את שירותיו של משרד חקירות. חוקרים פרטיים התייצבו כמעט באופן מיידי והחלו לחקור את העובדים.
החוקרים לא פסחו על איש, החל מעובדי הניקיון וכלה במנהלי החברה.
על פי דיווחי העובדים, החוקרים רמסו את פרטיותם ברגל גסה ותוך אווירה מאוד לא נעימה. הם בדקו את הטלפונים הסלולריים, כולל היסטוריית שיחות והודעות.
בנוסף נבדקו גם כל המיילים היוצאים של עובדי החברה.
נוצר "רעש" משמעותי סביב החקירה – ואנחנו שואלים, מבלי שיש לנו תשובה – מדוע בחר משרד החקירות לפעול באופן כל כך גלוי, כאשר ישנן דרכים רבות לערוך את החקירה בשקט ובלי לעורר גלים והדים?
בנוסף, היינו מאוד רוצים לדווח לכם על ממצאים, אך החקירה עדיין בעיצומה ואין כאלה.
ההשערה המובילה היא כי ההדלפה נעשתה בכלל על ידי אחד מהעובדים שפוטרו במהלך גל הפיטורים האחרון.
למה צריך חוקר פרטי אם יש קציני ביטחון לארגון?
בענף החוקרים הפרטיים ואבטחת המידע הורמו גבות וישנה פליאה רבה לנוכח פרסומים אלה.
חברה גדולה כמו תנובה מעסיקה קציני ביטחון ואנשי סייבר פנימיים שיכולים בקלות לנטר את כל המידע שהחוקרים בעצמם עדין לא השיגו, בקלות וביעילות.
למה אם כן, בכל זאת בחרה הנהלת תנובה לפנות לחברת חקירות פרטית? התשובה אינה חד משמעית.
הסברה הראשונה היא שהם לא יכלו לבדוק את הטלפונים שלא בנוכחותם (למרות שבהנהלה לא מודים שבדקו טלפונים).
סברה נוספת היא – לעשות רעש .
ההדלפה של המסמכים הסודיים הייתה כל כך חמורה, כך שהביאה את בכירי החברה לכדי רצון - ואולי גם צורך - לזעזע את המערכת באקט של "למען יראו ויראו".
עובד שחווה חקירה פולשנית ולא נעימה יחשוב פעמיים אם להדליף מידע, ואפילו ימסור מידע על עובד אחר, על מנת לא להימצא בסיטואציה מביכה שכזאת.
תגלית – ניהול סיכונים ופתרונות מידע - כאן בשבילכם!
אם כן, ברור שיש יתרונות רבים לחוקרים פרטיים אנושיים על פני אנשי סייבר, גם בימינו.
אצלנו, ב"תגלית ניהול סיכונים ופתרונות מידע" מתמחים בכל ההיבטים של השגת מידע או חשיפה של מהלכים נסתרים המתרחשים הן אצל המתחרים שלכם והן בתוך מסדרונות העסק או הארגון שלכם.
אם אתם חושדים שמתרחש אצלכם משהו לא תקין בעסק, מול העובדים, מול השותפים, מול המתחרים - אתם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום לשיחת ייעוץ והכוונה.
זכרו – לעתים חשד גורם יותר נזק מידיעת האמת.